Julehandelen ga kraftig vekst i nettbutikkene

Enda flere gjorde deler av julehandelen på nettet i fjor og bidro til at netthandelen økte med 15 prosent i fjerde kvartal sammenlignet med året før.

Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Norske nettbutikker tok 66 prosent av nettkjøpene våre i førjulstiden i fjor og rundt 80 prosent av nettoomsetningen, ifølge Virke.

Det ga en vekst på 15 prosent i fjerde kvartal i fjor, sammenlignet med samme kvartal året før. I tredje kvartal lå veksten på 12 prosent.

Les også:  Netthandel gir pakkerekord for Posten

Totalt ble det gjort 10,8 millioner varekjøp i norske nettbutikker, for til sammen for 9,5 milliarder kroner. Veksten var klart størst innen kategorien «hus, hjem og hage», med en økning på 61 prosent fra tilsvarende kvartal året før. «Sport og fritid» hadde en omsetningsvekst på 33 prosent.

Noe av veksten skyldes dessuten den svake kronen. Den gjør det mindre lønnsomt å handle i utenlandske nettbutikker, ifølge Virke, som ser en klar trend at vi som følge av momsfrigrensen gjør flere «små» kjøp i utenlandske nettbutikker.

Les også:  Store kredittselskaper bryter loven

Sammenlign forsikringer

Få tilbud - spar penger

Samle smålån

Få lavere rente på smålån og kredittgjeld.

Tjenesten er gratis og uforpliktende.

Eksempel eff.rente 15,84%, 65000, o/5 år, etabl.geb. 950,-, Totalt: 92334

Start her
i samarbeid med Tjenestetorget

Sammenlign alle kredittkort i Norge

Kredittkort.com i samarbeid med Kredittkort.com

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter.

Her finner du regler for kommentering.

Tor Strand, redaktør

Diskuter artikkelen her:

comments powered by Disqus

Hva kan vi bli bedre på?

Dine synspunkter er viktige i vårt kontinuerlige arbeid med å forbedre Startsiden. Derfor ber vi deg bruke cirka 3 minutter på en kort spørreundersøkelse.

Ja, jeg kan delta
Nei takk

Hilsen oss i Startsiden