Meny

Japans industriproduksjon øker

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Japans industriproduksjon økte med 3,7 prosent i januar. Dette er den første oppturen for industrien på tre måneder. Nyheten løftet Tokyo-børsen.

De offisielle tallene ble lagt fram mandag. Mange investorer leter etter tegn på hvordan det står til med verdens tredje største økonomi, som sliter med å hente seg inn.

Industriveksten ble godt mottatt i det japanske markedet, som trosset nedgangen på Wall Street før helgen og steg da handelen startet mandag. En svak yen bidro også til at Nikkei-indeksen i Tokyo økte med 0,8 prosent i de første handlene. Den bredere Topix-indeksen steg med 1,1 prosent.

Forrige uke førte svake inflasjonstall til spekulasjoner om at sentralbanken måtte innføre tiltak for å få fart på veksten i den japanske økonomien.

Bilprodusenten Nissan gikk rett opp ved åpning etter at selskapet fredag sendt ut en melding om at det planlegger å kjøpe tilbake aksjer. Kursen steg 12 prosent mandag.

Les også:  Japan vil bygge verdens høyeste bygning

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus