Meny

Baksaas reagerer på Kolbergs «omtrentlighet»

Telenors tidligere konsernsjef Jon Fredrik Baksaas reagerer på Martin Kolbergs (Ap) omtale av Vimpelcom-saken. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Martin Kolberg (Ap) er omtrentlig i sin omtale av Vimpelcom-saken, mener tidligere Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas.

Kolberg uttalte torsdag at Baksaas og tidligere styreleder Svein Aaser har gitt uttrykk for at Vimpelcom hadde fulgt vanlig forretningspraksis Usbekistan.

– At jeg eller noen fra Telenor skal ha uttalt at det Vimpelcom har erkjent er «normal forretningspraksis», det kjenner jeg overhodet ikke igjen. Han bedriver omtrentlighet, sier Baksaas til VG.

Vimpelcom har erkjent korrupsjon og inngått forlik med nederlandske og amerikanske myndigheter.

Les også:  Telenor: – Vi må unngå å havne i samme situasjon

Økokrim og Riksadvokaten varslet torsdag at de ikke lenger har innvendinger mot at Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité gjennomfører en ny høring i Vimpelcom-saken.

Baksaas sier han ikke har bestemt seg om han vil stille til en ny Vimpelcom-høring.

Les også:   Vimpelcom-bestikkelser skal tilbake til Usbekistan

– Det Vimpelcom har erkjent er svært alvorlig, og premissene ligger klart beskrevet i dokumentasjonen. Dersom det blir høring, og jeg blir invitert, får jeg vurdere det da, sier han.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus