Arbeidsministeren ber Nav rydde opp i regelverket

Arbeids- og sosialminister Annike Hauglie. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Arbeids- og sosialminister Annike Hauglie. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) er kritisk til Navs «jungel av regler» og mener en ryddesjau kan få flere folk i arbeid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det jeg har sett i de månedene jeg har vært arbeidsminister, er at det er mye regelverk, prosedyrer og byråkrati som er gått ut på dato – og som motvirker at folk kommer ut i jobb. Jeg har sett stort rom for både forenkling og forbedring i det lovverket som Nav forvalter, sier Hauglie til VG.

Den ferske arbeids- og sosialministeren vil nå sende et brev til Nav der hun ber om at det hun mener forsinker å få folk tilbake i jobb – prosedyrer og «flaskehalser» – identifiseres og plukkes ut av regelverket. Deretter skal resultatet presenteres for statsråden.

Les også: Arbeidsministeren vil endre reglene for dagpenger

Hauglie sier at hun allerede har funnet fire konkrete endringer som kan gjøres i Navs dagpengeregelverk, og hun er sikker på at det finnes andre ting som bør byttes ut.

Denne uken kommer det nye ledighetstall fra Nav og Statistisk sentralbyrå. Januartallene fra Nav viste at 93.000 nordmenn er helt arbeidsledige, mens SSBs statistikk forteller at 127.000 er uten jobb.

Les også:

Endringer i ytelser for arbeidsledige i 2016

Færre med heltidsjobb, mens andelen deltidsansatte øker

Stadig flere kjøper arbeidsledighetsforsikring

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus