Økokrim frykter fortsatt dårlig økonomi

Sjef for Økokrim Trond Eirik Schea. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Sjef for Økokrim Trond Eirik Schea. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Økokrim hadde 27 saker under etterforskning ved årsskiftet, etter å ha tatt inn 15 nye saker i løpet av fjoråret. Sjefen har ingen tro på mer penger i budsjettet, som ventes om kort tid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Årsstatistikken viser at de tilsvarende tallene for 2014 var 25 og 25, men at det tilbake i 2010 var tatt inn 19 nye saker, og 40 var under etterforskning ved årsskiftet.

Av til sammen 113 tiltaleposter som i 2015 ble brakt inn for domstolene, endte 96 poster med dom, sier økokrim-sjef Trond Eirik Schea, som likevel ser forbedringspotensial.

– Vi er stort sett tilfreds med måloppnåelsen i 2015. Samtidig ser vi klare forbedringsmuligheter både i samarbeidet med fagmiljøene i politidistriktene og ved håndteringen av egne straffesaker. Vi jobber videre med å forbedre oss, og for en best mulig samlet myndighetsinnsats mot økonomisk kriminalitet og miljøkriminalitet, sier han på etatens nettsider.

Da Økokrim i januar i år måte trekke anken i Transocean-saken, ble det sagt at det skyldtes at etaten er for liten og for svak.

Budsjettet for 2016 er ifølge Dagens Næringsliv ventet omkring månedsskiftet. Schea har ingen forventninger om bedre økonomiske tider.

Økokrims årsstatistikk:

* Økokrim innledet etterforskning i 15 saker i 2015. Det er ti færre enn i 2014, men like mange som i 2012. Ved årsskiftet var totalt 27 saker under etterforskning av Økokrim.

* Økokrim har mål om en oppklaringsprosent på 80. I fjor var oppklaringsprosenten 92 prosent. Domfellelsesprosenten var på 85 prosent, mens målet er 90.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus