Tidenes år for Svalbardposten nettutgave

Svalbardposten hadde 45 prosent flere sidevisninger i fjor enn året før. Snøskredet i desember og en skadeskutt isbjørn i mars trakk flest lesere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

2015 ble dermed et rekordår for nettavisen med 3,4 millioner sidevisninger, melder Svalbardposten.

Brorparten av sakene er på norsk, og norsktalende utgjør den største lesergruppen. Noen av sakene blir også utgitt på engelsk. Etter at nettavisen begynte å oversette sakene sine, har det trukket en del lesere fra Storbritannia og USA, som utgjør omtrent åtte prosent av leserne. Om lag fem prosent av leserne er svenske, og de er dermed den tredje største gruppen.

Nettutgaven innførte i 2012 en betalingsmur som dro ned lesertallet. De har fortsatt med det siden, men har noe gratis innhold.

I 2014 hadde de 2.373.260 sidevisninger ifølge analyseverktøyet Google Analytics. Da var sakene som dro flest besøkende, en student som falt ned 20-25 meter dyp bresprekk og måtte reddes, og en isbjørn som hadde tatt seg inn til bebyggelsen i Longyearbyen.

Svalbardposten.no inngår ikke i oversikten til TNS Gallup over lesertall og opplag for dags-, uke- og fagpressen i Norge. Oversikten, som lages for Mediebedriftenes Landsforening (MBL) og Landslaget for lokalaviser (LLA), legges frem 8. mars.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus