Elkem Solar skaper 70 nye arbeidsplasser på Herøya

Elkem Solar starter produksjon i RECs gamle fabrikk på Herøya. Dette betyr 70 nye arbeidsplasser. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Elkem Solar starter produksjon i RECs gamle fabrikk på Herøya. Dette betyr 70 nye arbeidsplasser. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Elkem Solar starter produksjon i RECs gamle fabrikk på Herøya. Oppstarten skaper 70 nye arbeidsplasser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi har nå besluttet å starte produksjon i fabrikken på Herøya. Vi videreutvikler vår fornybare teknologi og skaper rundt 70 nye arbeidsplasser, sier administrerende direktør i Elkem Solar, Inge Grubben-Strømnes

Satsingen vil også gi et titall indirekte arbeidsplasser, med rom for videre vekst, heter det i en pressemelding.

– Satsingen på Herøya vil styrke vår eksisterende produksjon og vil inngå i verdens mest energi- og kosteffektive verdikjede for solceller, sier Grubben-Strømnes.

Store investeringer

Styret i Elkem Solar har bevilget over 200 millioner kroner til oppstart, og får i tillegg 72 millioner kroner i støtte fra Enova. Også Siva har gjort store investeringer i den fysiske infrastrukturen og vil være med på å utvikle denne videre.

Rekruttering og ombyggingsprosjektet starter umiddelbart. Planen er at produksjonen vil kunne starte i løpet av andre halvår 2016.

REC Wafer Norway la ned produksjonen i Norge i 2012 og rundt 5.00 mistet jobben ved fabrikkene på Herøya.

Les også: Flere nordmenn frykter å bli arbeidsledige

Glad statsminister

Statsminister Erna Solberg (H) sier hun gleder seg over at flere industribedrifter viser vilje til å investere i nye, grønne arbeidsplasser.

– Enovas tildeling til Elkem Solar er et av flere eksempel på moderne industribygging i Norge basert på ny og energieffektiv teknologi. Elkem Solar har varslet at de umiddelbart utlyser rundt 70 stillinger på Herøya. Dette viser at det grønne skiftet skaper arbeidsplasser i dag, noe jeg er svært glad for, sier statsministeren.

Les også: Alle på prestisjefylt hotell i Bergen mister jobben

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus