Elkem Solar skaper 70 nye arbeidsplasser på Herøya

Elkem Solar starter produksjon i RECs gamle fabrikk på Herøya. Dette betyr 70 nye arbeidsplasser. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Elkem Solar starter produksjon i RECs gamle fabrikk på Herøya. Dette betyr 70 nye arbeidsplasser. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Elkem Solar starter produksjon i RECs gamle fabrikk på Herøya. Oppstarten skaper 70 nye arbeidsplasser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har nå besluttet å starte produksjon i fabrikken på Herøya. Vi videreutvikler vår fornybare teknologi og skaper rundt 70 nye arbeidsplasser, sier administrerende direktør i Elkem Solar, Inge Grubben-Strømnes

Satsingen vil også gi et titall indirekte arbeidsplasser, med rom for videre vekst, heter det i en pressemelding.

– Satsingen på Herøya vil styrke vår eksisterende produksjon og vil inngå i verdens mest energi- og kosteffektive verdikjede for solceller, sier Grubben-Strømnes.

Store investeringer

Styret i Elkem Solar har bevilget over 200 millioner kroner til oppstart, og får i tillegg 72 millioner kroner i støtte fra Enova. Også Siva har gjort store investeringer i den fysiske infrastrukturen og vil være med på å utvikle denne videre.

Rekruttering og ombyggingsprosjektet starter umiddelbart. Planen er at produksjonen vil kunne starte i løpet av andre halvår 2016.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

REC Wafer Norway la ned produksjonen i Norge i 2012 og rundt 5.00 mistet jobben ved fabrikkene på Herøya.

Les også: Flere nordmenn frykter å bli arbeidsledige

Glad statsminister

Statsminister Erna Solberg (H) sier hun gleder seg over at flere industribedrifter viser vilje til å investere i nye, grønne arbeidsplasser.

– Enovas tildeling til Elkem Solar er et av flere eksempel på moderne industribygging i Norge basert på ny og energieffektiv teknologi. Elkem Solar har varslet at de umiddelbart utlyser rundt 70 stillinger på Herøya. Dette viser at det grønne skiftet skaper arbeidsplasser i dag, noe jeg er svært glad for, sier statsministeren.

Les også: Alle på prestisjefylt hotell i Bergen mister jobben