Apple må hjelpe FBI i San Bernardino-saken

Illustrasjonsfoto: Michaela Rehle / Reuters / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Michaela Rehle / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En amerikansk domstol har pålagt Apple bistå FBI med å bryte seg inn på telefonen til Syed Rizwan Farook, som sto bak terrorangrepet i San Bernardino i California før jul.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dommer Sheri Pym i distriktsretten i Los Angeles uttalte at Apple må bistå med «rimelig teknisk assistanse» til FBI-etterforskerne som ønsker å få tilgang til informasjonen fra Farooks iPhone 5C. Blant annet inkluderer dette å omgå telefonens automatiske slettefunksjon og passordbeskyttelse, slik at etterforskerne kan gjette passordet et ubegrenset antall ganger.

– Apple har eksklusive tekniske muligheter til å assistere myndighetene i å fullføre sitt søk, men har nektet å bistå med denne assistansen frivillig, uttalte aktoratet.

Les også: Error-feil på iPhone var lagt inn med vilje av Apple

Nå har Apple fem dager på seg til å komme med et tilsvar, dersom selskapet mener det vil være urimelig besværlig å oppfylle rettens ordre, heter det i kjennelsen.

Farook og hans kone Tashfeen Malik ble drept av politiet etter å ha skutt og drept 14 personer under en juleavslutning for ansatte i San Bernardinos helseavdeling, der Farook selv jobbet. FBI mener informasjon fra Farooks mobiltelefon kan være viktig i etterforskningen av saken.

Les også: Apple tilbakekaller ladere til nettbrett og Mac