Apple må hjelpe FBI i San Bernardino-saken

Illustrasjonsfoto: Michaela Rehle / Reuters / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Michaela Rehle / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En amerikansk domstol har pålagt Apple bistå FBI med å bryte seg inn på telefonen til Syed Rizwan Farook, som sto bak terrorangrepet i San Bernardino i California før jul.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dommer Sheri Pym i distriktsretten i Los Angeles uttalte at Apple må bistå med «rimelig teknisk assistanse» til FBI-etterforskerne som ønsker å få tilgang til informasjonen fra Farooks iPhone 5C. Blant annet inkluderer dette å omgå telefonens automatiske slettefunksjon og passordbeskyttelse, slik at etterforskerne kan gjette passordet et ubegrenset antall ganger.

– Apple har eksklusive tekniske muligheter til å assistere myndighetene i å fullføre sitt søk, men har nektet å bistå med denne assistansen frivillig, uttalte aktoratet.

Les også: Error-feil på iPhone var lagt inn med vilje av Apple

Nå har Apple fem dager på seg til å komme med et tilsvar, dersom selskapet mener det vil være urimelig besværlig å oppfylle rettens ordre, heter det i kjennelsen.

Farook og hans kone Tashfeen Malik ble drept av politiet etter å ha skutt og drept 14 personer under en juleavslutning for ansatte i San Bernardinos helseavdeling, der Farook selv jobbet. FBI mener informasjon fra Farooks mobiltelefon kan være viktig i etterforskningen av saken.

Les også: Apple tilbakekaller ladere til nettbrett og Mac

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus