Reitan vil ha en halv million ekstra fra Juritzen

Interpress Norge har fått avslag i sitt krav om å få betalt ekstra renter på 412.000 kroner i tillegg til de 6,8 millioner kroner som Juritzen Forlag ble dømt til å betale Interpress i forrige uke. På bildet forlegger Arve Juritzen.
Interpress Norge har fått avslag i sitt krav om å få betalt ekstra renter på 412.000 kroner i tillegg til de 6,8 millioner kroner som Juritzen Forlag ble dømt til å betale Interpress i forrige uke. På bildet forlegger Arve Juritzen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

For en uke side tapte Juritzen Forlag rettssaken mot Interpress om retur av usolgte bøker og ble dømt til å betale 6,5 millioner kroner til magasindistributøren. Nå har Interpress fått avslag på kravet om 400.000 i renter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et prosesskriv til Oslo tingrett krevde Reitan-eide Interpress renter for beløpet de ble tilkjent, i alt 412.000 kroner med løpetid fra 17. juni 2015. Skrivet ble sendt allerede dagen etter at dommen i tingretten falt.

Oslo tingrett tok imidlertid ikke kravet til følge og skriver i sitt svar at saksøker verken i stevningen eller sluttinnlegget – utover bruken av ordet «forfall» i påstanden – konkret har redegjort for kravet.

Les også: Juritzen tapte strid om returrett

Tingrettsdommer Edvard Os har derfor avvist begjæringen om forsinkelsesrenter fra Interpress Norge. Avgjørelsen kan imidlertid ankes.

Usolgte bøker

Magasindistributøren Interpress fikk i forrige uke medhold i Oslo tingrett i kravet om 6,5 millioner kroner av Juritzen Forlag for nær 96.000 usolgte bøker som står på lager hos dem.

Striden sto om returretten for usolgte bøker, som Interpress mente var 100 prosent, men som Juritzen Forlag mente var under 50 prosent. Juritzen Forlag tapte saken og ble dømt til å betale nærmere 6,8 millioner kroner inkludert sakskostnader.

Risikerer konkurs

I dommen fra tingretten 10. februar har Juritzen Forlag fått en frist på to uker til å betale pengene.

Forlegger Arve Juritzen representerte seg selv i retten ettersom han opplyste at forlaget ikke hadde råd til å betale for advokat. Han opplyste også at kravet vil føre til at forlaget går konkurs.

Personvernpolicy