Solid resultat for Kværner

Kværners omsetning falt noe i 2015, men selskapet snudde resultat før skatt fra minus til pluss.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kværner omsatte for 12 milliarder kroner i fjor, nesten 2 milliarder mindre enn i 2014. Likevel melder selskapet om et resultat før skatt på 579 millioner, 160 millioner mer enn året før. I fjorårets siste kvartal endte resultat før skatt på 182 millioner, en kraftig forbedring fra underskuddet på 166 millioner i fjerde kvartal 2014.

Selskapet opplyser at årsaken til den kraftige resultatforbedringen skyldes at resultatet i 2014 var negativt påvirket av svekket goodwill på 266 millioner kroner.

Les også: Lien mener krisen i oljebransjen er delvis selvforskyldt

Svekket ordrereserve

– I løpet av forrige år, inkludert fjerde kvartal, har Kværner lykkes med å opprettholde et godt aktivitetsnivå, og produktiviteten har utviklet seg positivt på en rekke områder. Vi var stolte over å ha bidratt til produksjonsstart på den nye Edvard Grieg-plattformen i slutten av november, sier konsernsjef Jan Arve Haugan i Kværner.

Selskapet viser imidlertid til en noe svekket ordrereserve i 2015. Mot slutten av fjoråret hadde den falt til 14,3 milliarder kroner. Året før var reserven 16,5 milliarder og 16,2 milliarder i forrige kvartal. Selskapet mener uansett at 14,3 milliarder gir et godt utgangspunkt for aktivitetsnivået i 2016.

Styret har dessuten foreslått ikke å dele ut utbytte i første halvår.

Les også: Investor snuser på Kværner

Usikkert

Haugan peker videre på at Kværner ble tildelt nesten 90 prosent av kontraktsverdiene for plattformunderstellene til Johan Sverdrup i fjor. 2016 ser mer usikkert ut.

– For 2016 ser vi noen få muligheter for kontrakter av moderat størrelse. Samtidig ser vi at tidspunktene for når viktige beslutninger tas er usikker. Dette gjør det vanskelig å forutsi aktivitetsnivået i 2017, men ordrereserven vår gir et godt utgangspunkt for virksomheten i inneværende år og neste år, sier konsernsjefen.

Les også: Inntektene til Kværner går ned – resultatet opp

Personvernpolicy