Solid resultat for Kværner

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kværners omsetning falt noe i 2015, men selskapet snudde resultat før skatt fra minus til pluss.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kværner omsatte for 12 milliarder kroner i fjor, nesten 2 milliarder mindre enn i 2014. Likevel melder selskapet om et resultat før skatt på 579 millioner, 160 millioner mer enn året før. I fjorårets siste kvartal endte resultat før skatt på 182 millioner, en kraftig forbedring fra underskuddet på 166 millioner i fjerde kvartal 2014.

Selskapet opplyser at årsaken til den kraftige resultatforbedringen skyldes at resultatet i 2014 var negativt påvirket av svekket goodwill på 266 millioner kroner.

Les også: Lien mener krisen i oljebransjen er delvis selvforskyldt

Svekket ordrereserve

– I løpet av forrige år, inkludert fjerde kvartal, har Kværner lykkes med å opprettholde et godt aktivitetsnivå, og produktiviteten har utviklet seg positivt på en rekke områder. Vi var stolte over å ha bidratt til produksjonsstart på den nye Edvard Grieg-plattformen i slutten av november, sier konsernsjef Jan Arve Haugan i Kværner.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Selskapet viser imidlertid til en noe svekket ordrereserve i 2015. Mot slutten av fjoråret hadde den falt til 14,3 milliarder kroner. Året før var reserven 16,5 milliarder og 16,2 milliarder i forrige kvartal. Selskapet mener uansett at 14,3 milliarder gir et godt utgangspunkt for aktivitetsnivået i 2016.

Styret har dessuten foreslått ikke å dele ut utbytte i første halvår.

Les også: Investor snuser på Kværner

Usikkert

Haugan peker videre på at Kværner ble tildelt nesten 90 prosent av kontraktsverdiene for plattformunderstellene til Johan Sverdrup i fjor. 2016 ser mer usikkert ut.

– For 2016 ser vi noen få muligheter for kontrakter av moderat størrelse. Samtidig ser vi at tidspunktene for når viktige beslutninger tas er usikker. Dette gjør det vanskelig å forutsi aktivitetsnivået i 2017, men ordrereserven vår gir et godt utgangspunkt for virksomheten i inneværende år og neste år, sier konsernsjefen.

Les også: Inntektene til Kværner går ned – resultatet opp