Rema 1000 satser stort i Danmark

Rema 1000 butikk på Ryen i Oslo.
Rema 1000 butikk på Ryen i Oslo. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Dagligvarebutikken Rema 1000 åpner 130 nye butikker i Danmark de kommende årene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Tidligere sa vi at det kun er plass til 300 slike butikker i Danmark. Nå har vi bestemt at det er plass til totalt 400 Rema 1000-butikker her, sier administrerende direktør Henrik Burkal til den danse avisen Børsen.

Norske Rema 1000 etablerte seg i Danmark i 1994 og har i dag 272 butikker i landet. Den siste åpnet i Aalborg i Nordjylland for kort tid siden.

– Målet er å åpne mellom 15 og 25 butikker i året. Tidligere har vi sagt 20, men nå kan vi øke dette tallet, sier Burkdal.

I fjor ble det kun åpnet elleve nye Rema-butikker, fordi konkurransen om plasseringen er stor.

Med flere Rema 1000-butikker i vente, vil den norske kjeden utfordre markedslederen Dansk Supermarkeds Netto-kjede, som i dag ligger på en solid førsteplass i Danmark. Netto har med sine 460 butikker en markedsandel på 36 prosent.

– Det tolker vi som et tegn på at folk er fornøyd med vårt tilbud. Men vi er også overbevist om at det er plass til flere butikker, sier direktør Brian Seemann i Netto Danmark.

Samtidig som Rema 1000 og Netto melder at de skal åpne flere butikker i fremtiden, går det motsatt vei for Coops billigkjedebutikker Fakta. Nylig ble det kjent at 20 Fakta-butikker legges ned i Danmark.

Les også: Reitan anmelder 120 søndagsåpne butikker

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus