Store kredittselskaper bryter loven

Illustrasjonsfoto: Robert Schlesinger / NTB scanpix NB! MODELLKLARERT
Illustrasjonsfoto: Robert Schlesinger / NTB scanpix NB! MODELLKLARERT Foto: NTB scanpix

To av Norges største kredittselskaper bryter loven på flere punkter gjennom sine tilbud om avbetaling ved netthandel, mener Forbrukerombudet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De mest gjennomgående lovbruddene gjelder misvisende informasjon om pris for avbetalingsløsningene. Forlokkende lave månedspriser har en psykologisk effekt, og manglende eller feil prisopplysning kan få forbrukeren til å ta en avgjørelse han eller hun ellers ikke ville ha tatt, mener Forbrukerombudet.

– Avbetalingsavtaler kan bli dyre for den enkelte forbruker, og det er viktig at regelverket følges, slik at kunden får den informasjonen som trengs for å vurdere tilbudet. Tilsynet vårt viser flere brudd på reglene hos de største aktørene, sier forbrukerombud Gry Nergård.

Les også: Netthandel gir pakkerekord for Posten

Ifølge Forbrukerombudet har ett av selskapene reklamert med at man kan nedbetale fra 50 kroner i måneden, mens avtalen inneholder en minstepris på 95 kroner. Av andre lovbrudd nevnes det at et annet selskap har inngått avtaler uten at forbrukeren har skrevet under på gyldig måte.

Forbrukerombudet har også bedt selskapene redegjøre for hvordan de kredittvurderer sine kunder. De har fått frist til 8. februar med å komme med svar i saken.

De to selskapene tilbyr betalingsløsninger i en rekke nettbutikker. De siste årene har Forbrukerombudet sett en økning i antallet tilbud om avbetaling når kunder handler på nett, skriver ombudet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus