Ny Coop-sjef sparket halve ledergruppen

Geir Inge Stokke har halvert ledergruppen i Coop etter at han overtok som konsernsjef. Her er han avbildet sammen med daværende landbruks- og matminister Sylvi Listhaug (Frp) i desember i fjor. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Geir Inge Stokke har halvert ledergruppen i Coop etter at han overtok som konsernsjef. Her er han avbildet sammen med daværende landbruks- og matminister Sylvi Listhaug (Frp) i desember i fjor. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den nye Coop-sjefen Geir Inge Stokke har foretatt en rask opprydning og slanket ledergruppen i konsernet fra 24 til 11 personer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Stokke overtok som Coop-sjef i november i fjor, lovet han å rydde opp. Nå er 13 personer fjernet fra ledergruppen, mens 650 ansatte har måttet gå på grunn av overlappende arbeid etter kjedens oppkjøp av ICA.

– 24 personer som rapporterer til meg er rett og slett for mange. Det blir ikke effektivt, sier Stokke til Aftenposten.

Lise Mette Kjellberg, senior kommunikasjonsrådgiver i Coop, sier til NTB at ingen i ledergruppa har fått sparken, men at det er blitt gjort rokeringer for å få ny struktur på ledergruppen.

Stokke leder et konsern som har fått vind i seilene etter Ica-oppkjøpet og nå tar markedsandeler fra konkurrentene. Dette har skapt en energi og begeistring i Coop-systemet som Stokke har lyst til å utnytte.

– Vi må være mer samordnet og få enda mer trykk i organisasjonen. Da trenger vi en effektiv ledergruppe som tar de viktige diskusjonene, sier han.

Omorganiseringen har også ført til at Dagligvare-Norge har fått sin første kvinne i toppledersjiktet. Stokke har hentet inn Gøril Joys Johnsen som nestsjef, én av tre kvinner i den nye ledergruppen.

Les også: Statoil om Angola-skandalen: – Ikke vårt ansvar

Personvernpolicy