Ekspert: – Reitan virker desperat

Rema 1000-sjef Ole Robert Reitan politianmeldte mandag 120 av konkurrentenes butikker for brudd på reglene for søndagsåpne butikker. Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rema 1000-sjef Ole Robert Reitan har anmeldt konkurrerende butikker for brudd på søndagsåpent-reglene. En desperat handling, mener BI-økonom.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg synes Ole Robert Reitan virker desperat. Jeg skjønner ikke hva han vil oppnå. Han har lagt seg ut med leverandører som Gilde og Ringnes. Nå legger han seg ut med konkurrenter og en gammel venn som Bunnpris, sier Odd Gisholt, fagansvarlig for varehandel på Handelshøyskolen BI, til Dagens Næringsliv.

Bakgrunn: Reitan anmelder 120 søndagsåpne butikker

Mandag forklarte Reitan hvorfor Rema 1000 anmelder 120 av butikkene til konkurrentene Norgesgruppen, Coop og Bunnpris. Han mener de 120 butikkene er større enn regelverket gir rom for, i tillegg til at varer på kunders oppfordring hentes ut av stengte deler av lokalet.

– Diskusjonen er når man tar frukt og grønt ut i korridoren. Hvis man går over med millimetermål, kommer kanskje noen over 100 kvadrat, men det er ikke hovedproblemet. Hovedproblemet er at Reitan ikke har klart å bygge Brustad-buer, sier Gisholt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Bunnpris dropper Reitan som leverandør

Rema 1000 er ikke enig i Gisholts påstander. Kjeden sier den bare er opptatt av at regelverket følges.

– Nei, vi er overhodet ikke desperate. Vi vil ha en håndhevelse av regelverket. Det er spesielt at Gisholt ikke ser utnyttelsen av regelverket. For oss er det viktig å ta tak i, sier kommunikasjonssjef Mette Fossum Beyer til DN.

Les også: Siv Jensen gir ikke opp mer søndagsåpent

VIDEO: Reitan: – Vi har vært ute med kamera og skrittellere