Oslo Taxi åpner for å inkludere Uber

Illustrasjonsfoto: Lise Åserud (NTB scanpix)
Illustrasjonsfoto: Lise Åserud (NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo Taxi-sjef Bjørn Rebne ber om en revurdering av dagens taxilovverk og setter døren på gløtt for den omstridte tjenesten Uber.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En rekke Uber-biler er avskiltet i Oslo de siste månedene, men så langt finnes det ingen dom som slår fast at det appbaserte selskapet er ulovlig. Taxiforbundet har bedt politiet om å gjøre mer, men konsernsjefen i Oslo Taxi mener at man i stedet må regulere ned taxinæringen og tilpasse lovverket til dagens teknologi, skriver Dagens Næringsliv.

– Dagens lovverk er ikke godt nok. Jeg vil heller ha et frislipp i teknologien. Vi er i en annen tid enn da yrkestransportloven ble skrevet i stein, sier Rebne til avisen.

Les også: Skattedirektør: – Nærmer seg avtale med Uber

Dagens regelverk gjør det umulig å vinne på kvalitet, mener Rebne, som peker på årsaker som et rigid og tungrodd løyvesystem samt en rekke små og fordyrende detaljreguleringer. Men om regelverket endres, og Uber kommer inn som en konkurrent på samme vilkår, ønsker han det omstridte selskapet velkommen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Få dem inn, så skal jeg slå dem. Uber tar en andel på 20 prosent (fra sjåførene). Vi tar seks prosent fra våre løyvehavere, om vi regner om til prosent, sier Rebne.

Oslo Taxi-sjefen understreker at han fortsatt ikke har sans for Uber i dagens situasjon, og at han mener politiet har gjort for lite for sent når det gjelder å slå ned på kjøringen.

Les også: Politiet i Oslo freder Uber-kunder