Skattedirektør: – Nærmer seg avtale med Uber

Skattedirektør Hans Christian Holte ønsker seg en «skatteapp-knapp» for å gjøre det enklere å skattlegge og regulere den voksende delingsøkonomien. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
Skattedirektør Hans Christian Holte ønsker seg en «skatteapp-knapp» for å gjøre det enklere å skattlegge og regulere den voksende delingsøkonomien. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Skattedirektøren og Uber-sjefen nærmer seg en avtale som kan sette standarden for skattlegging og bedre regulering av den nye delingsøkonomien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg tror vi vil finne en løsning. Uber har inngått en slik avtale med myndighetene i Estland og vi samarbeider med Estland for å se hva vi kan få til her. Og når signalene fra Uber Norge er at de vil bli stuerene og er villige til å rapportere inn sine transaksjoner, da nærmer vi oss, sier skattedirektør Hans Christian Holte til VG.

Les også: Jensen løfter blikket mot Uber og Airbnb

Uber-sjef Carl Edvard Endresen bekrefter at en avtale er på vei.

– Vi ønsker å bidra til at skatt kommer inn på riktig måte fra partnersjåførene. De har fått det til gjennom digitale løsninger i Estland og så langt fremme Norge er teknologisk, skal vi løse dette. Det gjelder at myndighetene er fremoverlente og digitale, sier Endresen til avisen.

Les også: Erna vil ikke forby Uber

Ifølge Aftenposten ønsker skattedirektøren seg en skatteapp-knapp som gjør det enklere for Uber sjåfører og andre aktører i delingsøkonomien å rapportere inn skattemessig informasjon med mobiltelefonen til myndighetene.

Tirsdag skal finansminister Siv Jensen og skattedirektør Holte treffe selskapene Uber, Airbnb og andre som opererer i den voksende delingsøkonomien i Norge for å diskutere tiltak og muligheter for å regulere den.