Siv Jensen gir ikke opp mer søndagsåpent

Finansminister Siv Jensen (Frp) ønsker flere søndagsåpne butikker.
Finansminister Siv Jensen (Frp) ønsker flere søndagsåpne butikker. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Frp-leder og finansminister Siv Jensen bekrefter at regjeringen fortsatt vil jobbe for oppmyking av reglene for søndagsåpne butikker. KrF-leder Knut Arild Hareide mener det er en dårlig idé.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

17. desember, dagen etter at hun tiltrådte, fortalte kulturminister Linda Hofstad Helleland til NTB at regjeringen går bort fra det eksisterende forslaget.

Les også: Jensen sier asylregning får konsekvenser

– En full liberalisering er det ikke flertall for på Stortinget. Det er også motstand i folket. Jeg lytter til det. Derfor har jeg lagt forslaget om søndagsåpne butikker i en skuff, sa Helleland – som heller vil se på hvordan for eksempel turistområder kan få muligheten for søndagsåpne butikker og flere andre løsninger.

Overfor NRK bekrefter Frp-leder Siv Jensen at regjeringen vil jobbe for en alternativ løsning.

Les også: Jensen: Oljepenger er ikke et skjellsord

– Det er riktig at det ikke er flertall for synspunktet som regjeringspartiene har, så da må vi i så fall finne en mildere løsning sammen med Venstre, sier Jensen.

KrF-leder Knut Arild Hareide møtte Frp-lederen til debatt om saken hos NRK.

– Spørsmålet nå blir om Venstre og regjeringen finner fram til en hybridløsning. Jeg vil advare mot det. Hvis enkelte kommuner eller distrikter får lov, da blir det et regelverk som er konkurransevridende. Dagens modell er ikke fullkommen, men to tredjedeler av befolkningen sier at det er den de vil ha, sier Hareide.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus