NRK: Flere sparket i Statoil grunnet bedrageri og korrupsjon

Illustrasjonsfoto: Reuters / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oslo (NTB): Flere ansatte i Statoil er sparket i forbindelse med det selskapet omtaler som korrupsjon og bedrageri avdekket gjennom interne granskninger, melder NRK.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er en blanding av bedrageri og korrupsjon i den forstand at enkelte ansatte har oppnådd en fordel for seg selv. Men det er bedrageri i forhold til selskapet Statoil, sier leder for Statoils antikorrupsjonsgruppe Carine Smith Ihenacho til kringkasteren.

Hvor mange ansatte som har fått sparken, hvor mange saker det dreier seg om, når de har funnet sted og hvilke land forholdene har funnet sted i, er ikke nevnt i NRKs sak.

Ihenacho opplyser imidlertid til kringkasteren at det er avdekket forhold «i nyere tid», men understreker at det er «snakk om få saker». Selskapet opplyser at sakene er anmeldt lokalt.

I nyere tid er det ingen nordmenn som er involvert i sakene med unntak av den såkalte Mongstad-saken som kom for retten i 2011, opplyser Statoil. Da ble en innleid Statoil-konsulent dømt til fengsel for korrupsjon.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus