Økokrim tiltaler person for grov skatteunndragelse

Økokrim har tatt ut tiltale mot en nordmann de mener har unndratt 135 millioner kroner i inntekt og en formue på 350 millioner kroner fra beskatning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Dette er en av flere slike saker Økokrim arbeider med, sier politiadvokat Elisabeth Frankrig i Økokrim til NTB.

Hun opplyser at mannen som nå er tiltalt har ment seg bosatt på Kypros og ikke i Norge og derfor ikke har opplyst om sine inntekter og formuesforhold. Skattemyndighetene er derimot av en annen oppfatning og av den grunn har Økokrim etterforsket forholdet. Inntekten på 135 millioner kroner og formuen på 350 millioner er beregnet for årene fra 2005 til 2013.

Les også: Økokrim mistenker at kriminelle utnytter Skattefunn-ordningen

I tiltalen mot 63-åringen går det fram at han skal ha unnlatt å opplyse om inntekter på Kypros og formuesforhold knyttet til kontoer i Kypros, Sveits og Storbritannia. Flere av selskapene som mannen er koblet til gjennom tiltalen er registrert på Bermuda eller på Kypros. Ifølge det norske folkeregisteret er han registrert som utvandret fra Norge siden slutten 1990-tallet, og figurerer med en C/O-adresse på søk i Norge.

Les også: Tre personer er tiltalt for ulovlig innsidehandel

Saken skal opp for Drammen tingrett, men er foreløpig ikke berammet.

Mannen forsvarer, advokat Nicolai V. Skjerdal, sier E24 at tiltalen er feilslått og kritiserer også størrelsen på tallene som Økokrim opererer med.

– Han har ikke skatteplikt i Norge, annet enn skatt på formuen i Norge, og denne er betalt – det er skattemyndighetene enig i, sier Skjerdal.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus