Stortinget returnerte Telenor-dokumenter

Venstres Abid Raja er kritisk til at flertallet i kontrollkomiteen, med Martin Kolberg (Ap) i spissen, valgte å returnere en rekke dokumenter til næringsdepartementet. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)
Venstres Abid Raja er kritisk til at flertallet i kontrollkomiteen, med Martin Kolberg (Ap) i spissen, valgte å returnere en rekke dokumenter til næringsdepartementet. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

Stortingets kontrollkomité har returnert 1.500 sider med Telenor-dokumenter til Næringsdepartementet før noen fikk lest dem. – Jeg er meget kritisk, sier Abid Raja (V),

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dokumentene inneholder all korrespondanse mellom Næringsdepartementet og Telenor i Vimpelcom-saken, og ble bestilt inn i forbindelse med Vimpelcom-høringen i Stortinget, som nå er utsatt, skriver Dagens Næringsliv og Aftenposten.

Les også: – Gunn Wærsted sterk kandidat som ny Telenor-styreleder

Flere av medlemmene i kontroll- og konstitusjonskomiteen ønsket ikke at dokumentene skulle returneres, men beslutningen ble trumfet gjennom av Arbeiderpartiet, Høyre og Fremskrittspartiet.

– Dette ble sendt tilbake mot min stemme, og jeg er meget kritisk til at komiteen endte med å returnere dem. Stortinget skal gjennomføre høringen med Telenor og da trenger vi tilgang til disse dokumentene. Det ville ikke vært noe problem å låse det ned her på Stortinget, og vi i komiteen kunne brukt tid på å gjennomgå materialet, sier Venstres representant i komiteen Abid Raja til Dagens Næringsliv.

Les også: Telenor: – Påstandene er feilaktige og misledende

Komitéleder Martin Kolberg bedyrer at det ikke var press utenfra som fikk Stortinget til å returnere dokumentene.

– Bakgrunnen for å sende dokumentene tilbake er at saken er stilt i bero i et halvt år. Da ville ikke jeg og flertallet i komiteen at dokumentene skulle ligge her i hele den perioden, sier Martin Kolberg til Dagens Næringsliv.

Les også: Telenor-sjefen ba om lukket møte med kontrollkomiteen

Vi gjør oppmerksom på at ABC Nyheter eies av ABC Startsiden, som igjen eies av Telenorkonsernet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus