Konkurstruede selskaper får drive asylmottak

UDI har leid flere selskaper med dårlig økonomi til å drive asylmottak, ifølge Dagens Næringsliv.
UDI har leid flere selskaper med dårlig økonomi til å drive asylmottak, ifølge Dagens Næringsliv. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

31 av 86 selskaper som driver midlertidige asylmottak for UDI, går med underskudd. Flere av dem har høy sannsynlighet for konkurs, skriver Dagens Næringsliv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tapt egenkapital, store underskudd og svake driftsmarginer var hverdagen for mange av selskapene da de fikk kontrakter med Utlendingsdirektoratet (UDI). Ifølge DN har fire av dem så dårlig økonomi at kredittvurderingsselskapet Bisnode fraråder kreditt.

Over halvparten av de 86 mottaksdriverne bør kontrolleres nærmere før man gir kreditt, viser avisens sjekk hos Bisnode: Fire selskaper bør ikke gis kreditt, 43 bør kontrolleres nærmere, mens 36 selskaper har godkjent økonomi. I tillegg er det tre enkeltpersonforetak som ikke leverer offentlig regnskap.

UDI sier de har en sjekkliste der selskapene må levere inn firmaattest og siste årsregnskap, samt bankgaranti dersom selskapet har en svak finansiell stilling. Direktoratet opplyser at det hele veien har fått varene og tjenestene det har betalt for.

Les også: Tomme mottaksplasser koster millioner

– I alle avtalene betaler vi forskuddsvis én måned mot faktura. Vi har fram til nå fått det vi har betalt for og ikke opplevd noen økonomiske problemer med disse kontraktene. I «worst case» vil vi kunne tape inntil én måneds drift i ett mottak, sier regiondirektør Eirik Eide i UDIs mottaksavdeling til DN.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus