Listhaug hyller priskrigen på julemat

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug (Frp) har ingen problemer med at norske matbutikker dumper prisene i førjulstiden.
Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug (Frp) har ingen problemer med at norske matbutikker dumper prisene i førjulstiden. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Prisene på julemat er dumpet kraftig hos norske butikkjeder, og nå selges både surkål og marsipan til én krone. – Veldig bra, mener matminister Sylvi Listhaug (Frp).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den beinharde priskrigen i førjulstiden har ført til smått utrolige priser hos landets største lavpriskjeder, skriver VG. Flere har reagert på prisdumpingen og mener den er en bevisst strategi for å lokke kunder til butikkene, men landbruks- og matministeren jubler.

Les også: Listhaug: – Godhetstyranniet rir Norge som en mare

– Det er veldig bra med den sterke konkurransen på dagligvarepriser som vi ser i markedet nå. Vi nærmer oss jul, og for meg er det viktig at disse prisene gir folk som vanligvis ikke har så mye å rutte med anledning til å skaffe seg litt ekstra julekos, sier Listhaug til VG.

Bondelaget og Matmerk har uttalt at de ekstremt lave prisene er uetiske, respektløse og en hån mot dem som produserer matvarene.

– Det er jeg ikke enig i. De fleste har stor respekt for den jobben matprodusentene gjør, uavhengig av de prisene vi nå ser. Vi skal være veldig glade for at den konkurransen som mange har etterlyst nå gir seg utslag i lavere priser på god mat. Det er nok av familier som har dårlig råd. Disse prisene gjør god julemat oppnåelig for flere, mener Listhaug.

Les også: Ola Borten Moe til frontalangrep på Listhaug