Meny

Flyktningekrisen:

Thon tjener 35 ganger mer på å leie ut til flyktninger, enn til skoleelever

FLYKTNINGEBOLIGER HOS THON: Fikk kontrakt med UDI etter at Steinerskolen ble nedlagt. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Elever og ansatte ble i slutten av oktober kastet ut av den videregående Steinerskolen i Røyken. Nå er 150 flyktninger på plass i samme bygning, noe som er langt mer lønnsomt for huseier Olav Thon.

Med en gjennomsnittlig døgnpris på 781 kroner per person og 150 flyktninger, kan Thon Gruppen fakturere UDI for rundt 7 millioner kroner på de to månedene kontrakten varer, skriver VG.

Thon Gruppen ønsker ikke å kommentere summen fordi de oppfatter en slik avtale som konfidensiell.

3,5 millioner i måneden er likevel en 35 ganger så høy leiepris som den nå nedlagte videregående Steinerskolen måtte betale for de samme internat- og skolelokalene. Steiner måtte ut med 100.000 kroner i måneden i husleie til de samme eierne, skriver avisen.

Les også: «Asylbaroner» mener UDI tilbyr husmannskontrakter

Det kan bli aktuelt med en forlengelse av den to måneder lange kontrakten.

– En forlenging av avtalen med UDI kan skje ut fra den situasjonen som Norge nå er i, med stor tilstrømming av flyktninger, sier konsernsjef Morten Thorvaldsen i Thon Hotels til VG.

UDI bekrefter overfor avisen at det er riktig å ta utgangspunkt i en gjennomsnittlig døgnpris på 781 kroner per person ved beregning av leiepris for akuttmottak.

Les også: UDI: – Vi må planlegge 100.000 mottaksplasser i 2016

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus