Dagbladet og Aller Media må kutte 65 årsverk

Aller-bygget på Hasle. Foto: Martin Huseby Jensen
Aller-bygget på Hasle. Foto: Martin Huseby Jensen

Det danskeide mediekonsernet må spare inn 110 millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klubbleder Tone Rudberg i Aller Media, som også representerer de ansatte i styret, bekrefter kuttene overfor Journalisten.no. Hun forteller at konsernet skal redusere bemanningen med mellom 45 og 65 årsverk. Kuttene blir fordelt likt mellom Dagbladet, Aller Media og DB Medialab.

Hun forteller at den nye store nedbemanningen kommer til å bli iverksatt relativt raskt. Journalisten snakker med henne rett etter allmøtet for alle i huset er ferdig.

I sju år har Anders Nyland ledet Bergensavisen, nå ser det ut til at eierne skviser ham ut.

Kritiske funksjoner

– Ledelsen ser for seg at staben skal reduseres med mellom 45 og 65 årsverk. Trolig blir det 65 årsverk. Vi hadde tilsvarende runde i vår og ikke alle som da fikk sluttpakke er ute av døren. Mange av dem er fortsatt i arbeid fordi de ikke kan unnværes og har derfor fått forlenget tiden som følge av at funksjonene deres er driftskritiske. Ledelsen mener den skal klare å unngå at kritiske funksjoner blir rammet. Men det fatter jeg ikke hvordan de skal få til siden det er driftskritisk allerede, sier Rudberg.

Det var Medier24.com som først meldte om kuttene i ettermiddag. Nettstedet skrev at det var kalt inn til allmøte i mediehuset klokken 14.

For ti år siden trykket Vebjørn Selbekk Muhammed-karikaturen. Nå skal han vurdere innholdet i NRK

Rudberg opplyser at ledelsen har formidlet at det blir sluttpakker på nivå med kuttrunden i vår.

Da tilbød konsernet oppsigelsetid uten arbeidsplikt, pluss tre måneder med lønn. De tre månedene gjaldt alle. På den måten kunne de ansatte oppnå seks eller ti måneder totalt, avhengig av hvilken oppsigelsestid man har.

Les også: NTNU-professor avlyser asylkrise med gamle fakta

Kuttet i vår

I mars måtte både Aller og Dagbladet kutte 50 årsverk . Året i forveien måtte Aller redusere bemanningen med 50 årsverk.

Sluttpakkene skal være frivillige og kunne søkes på. Ledelsen sier at de skal forsøke å ikke si nei til dem som søker. Utvikling og markedsarbeid digitalt er skjermet for prosessen. Disse delene oppfattes som for kritiske for driften til at de involveres i denne runden.

Aller Media kjøpte Dagbladet sommeren 2013.

Dagbladet hadde et negativt årsresultat på 4,1 millioner kroner i fjor av en omsetning på 536,9 millioner kroner. Aller Media hadde et resultat på 12,6 millioner kroner av en omsetning på 781,5 millioner kroner.

Personvernpolicy