Carlsberg sier opp 2.000

Danske Carlsberg er i dag verdens fjerde største bryggerikonsern og selger øk i 140 land verden over, som her i Kuala Lumpur i Malaysia.
Danske Carlsberg er i dag verdens fjerde største bryggerikonsern og selger øk i 140 land verden over, som her i Kuala Lumpur i Malaysia. Foto: David Loh / Reuters

København (NTB-Reuters): Den danske bryggerigiganten Carlsberg skal gjennomføre en storstilt omstrukturering og gir 2.000 ansatte sparken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Ut fra en erkjennelse av at resultatutviklingen de siste årene ikke har vært tilfredsstillende, tar vi ytterligere skritt for å forberede Carlsberg-gruppen på framtida, sier bryggeriets toppsjef Cees 't Hart.

Carlsberg, som ble grunnlagt i 1847, har lenge vært verdens fjerde største bryggerikonsern og hadde ved utgangen av fjoråret 47.000 ansatte.

Etter onsdagens fusjon mellom verdens to største bryggerier, Anheuser-Busch InBev og SABMiller, rykker Carlsberg opp til å bli verdens tredje største ølprodusent.

Bare 1.500 av Carlsbergs ansatte er i dag å finne i Danmark, der de produserer og leverer øl fra Carlsberg og Tuborg, samt Coca-Cola-produkter.

Carlsberg omsatte i fjor for drøyt 81 milliarder kroner og hadde et overskudd før skatt på drøyt 11 milliarder kroner.

Beslutningen om å nedbemanne kommer derfor ikke som følge av underskudd, men vil derimot resultere i underskudd de kommende årene.

Konsernet regner med å bruke drøyt 12 milliarder kroner på omstillingen og mesteparten av dette vil bli regnskapsført i inneværende år.

Når nedbemanningen og omstruktureringen er gjennomført i 2018, håper Carlsberg at det årlige overskuddet vil øke med mellom 1,8 og 2,5 milliarder kroner.

Carlsberg produserte i fjor 12,3 millioner liter øl, som ble solgt i 140 land verden over.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus