Meny

Giske: – Telenor-ledelsen ville helst være i fred

Trond Giske hilser på daværende Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas under en konferanse i 2013. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det var en holdning på toppen av Telenor at man ikke så gjerne delte ting med eier, sier tidligere næringsminister Trond Giske (Ap) til Dagens Næringsliv.

Trond Giske var næringsminister fra 2009 til 2013 og forvaltet da statens eieransvar overfor Telenor. Han opplevde at ledelsen i selskapet, som nå må svare for seg om hva de visste om korrupsjonssaken i Vimpelcom, utmerket seg «særlig negativt» når det gjaldt å dele informasjon.

– Det virket som om man var så stor og vellykket, og at regjeringer og næringsministere kom og gikk, og at det ikke var så farlig. De ville helst være i fred, sier Giske til Dagens Næringsliv.

Informasjonssjef i Telenor, Glenn Mandelid, svarer slik på kritikken: «Telenor er opptatt av en tett og god dialog med vår største eier. Det er beklagelig at Giske i sin tid ikke opplevde det slik.» Tidligere Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas sier at han stiller seg bak denne uttalelsen.

Tidligere styreleder i Telenor, Harald Norvik, avviser kritikken fra Giske, og sier de hadde en god dialog med departementet som eier. Nordvik og Giske var i en offentlig konflikt i 2012 i forbindelse med Telenors salg av TV 2, som endte med at Nordvik måtte gå av som styreleder.

Vi gjør oppmerksom på at ABC Nyheter eies av ABC Startsiden, som igjen eies av Telenorkonsernet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus