Baksaas får 250.000 i måneden i pensjon fra Telenor

Tidligere Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas, her under en utdanningskonferanse i sommer, skal ikke lenger være rådgiver for Telenor-styret.
Tidligere Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas, her under en utdanningskonferanse i sommer, skal ikke lenger være rådgiver for Telenor-styret. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter at tidligere Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas sluttet som rådgiver for Telenor-styret, er han nå som pensjonist å regne, og får 250.000 kroner hver måned fra selskapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Baksaas sluttet i Telenor mandag, og har nå verken ansettelsesforhold eller noen annen form for engasjement i telekonsernet. Dagens Næringsliv får opplyst fra Telenor at Baksaas nå er å regne som pensjonist.

Ifølge avisen kan Baksaas fram til han blir 70 år heve en pensjon på minst 3 millioner kroner i året – eller i overkant av 250.000 kroner i måneden brutto.

Etter fylte 70 år reduseres Baksaas' pensjon til 58 prosent av pensjonsgrunnlaget.

Mandag ble det kjent at Baksaas slutter som rådgiver for Telenor-styret og frasier seg bonus for 2015. Dermed er den tidligere konsernsjefen helt ute av Telenor etter 26 år i selskapet. Korrupsjonsetterforskningen mot Vimpelcom er den direkte foranledningen til at Baksaas sluttet som rådgiver.

Vi gjør oppmerksom på at ABC Nyheter eies av ABC Startsiden, som igjen eies av Telenorkonsernet.

Les også :

Telenor og Baksaas avlutter samarbeidet - dropper bonus

Baksaas fikk etikkbonus i januar

Baksaas innrømmer å ha holdt tilbake informasjon