DN: – Telenor ble varslet om Vimpelcom-utbetaling i 2011

Jo Lunder og to andre personer mottok bekymringsmeldinger om den mistenkelige Vimpelcom-utbetalingen på 30 millioner dollar i 2011, ifølge kjennelsen fra Oslo tingrett etter fredagens fengslingsmøte.
Jo Lunder og to andre personer mottok bekymringsmeldinger om den mistenkelige Vimpelcom-utbetalingen på 30 millioner dollar i 2011, ifølge kjennelsen fra Oslo tingrett etter fredagens fengslingsmøte. Foto: Sara Johannessen / NTB scanpix

Telenor ble allerede i 2011 varslet om utbetalingen som danner grunnlaget for siktelsen mot tidligere Vimpelcom-sjef Jo Lunder, ifølge Dagens Næringsliv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både Lunder og to andre personer mottok bekymringsmeldinger om den mistenkelige Vimpelcom-utbetalingen på 30 millioner dollar i 2011, ifølge kjennelsen fra Oslo tingrett etter fredagens fengslingsmøte.

Det fremgår ikke av kjennelsen hvem de andre mottakerne av bekymringsmeldingene var, men etter det Dagens Næringsliv kjenner til dreier det seg om personer i Telenor.

Bakgrunn: Hevder Vimpelcom-varsler gikk til Telenor-ledelsen

Lunder er siktet for en utbetaling på 30 millioner dollar fra Vimpelcom til en konto i Sveits, som tilhører det usbekiske selskapet Takilant. Utbetalingen skjedde i 2011, to måneder etter at Lunder tiltrådte som sjef i selskapet. Lunder hevder at han, etter å ha mottatt bekymringsmeldingen, ventet med å gi klarsignal til utbetalingen inntil eksterne undersøkelser ikke hadde funnet noe betenkelig.

Tidligere toppsjef i Telenor, Jon Fredrik Baksaas, har ikke besvart avisens spørsmål om bekymringsmeldingene som ble sendt høsten 2011.

Påtalemyndigheten begjærte Lunder varetektsfengslet i to uker, men fikk ikke medhold. Avgjørelsen er anket, og Lunder har blitt sittende fengslet over helgen i påvente av ankebehandling.

Les mer:

Jo Lunder permitteres fra Fredriksen-gruppen

– Telenor-ansatte varslet om mistenkelige Vimpelcom-regninger

Vi gjør oppmerksom på at ABC Nyheter eies av ABC Startsiden, som igjen eies av Telenorkonsernet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus