– Telenor-ansatte varslet om mistenkelige Vimpelcom-regninger

Telenor-ansatte utplassert i Vimpelcom skal ha varslet om mistenkelige regninger.
Telenor-ansatte utplassert i Vimpelcom skal ha varslet om mistenkelige regninger. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Den nye informasjonen næringsminister Monica Mæland (H) fikk om Vimpelcom-saken, var ifølge VG at Telenor-ansatte flere ganger varslet om regninger de mente kunne være et ledd i korrupsjonsvirksomhet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det får avisen opplyst fra anonyme kilder, som uavhengig av hverandre forteller at de er blitt informert om at Telenor har hatt ansatte som var utplassert hos Vimpelcom i en lengre periode.

Det er disse utplasserte ansatte som gjentatte ganger skal ha varslet om de mistenkelige regningene. Én eller flere av de ansatte skal ha hatt i oppgave å signere fakturaer for Vimpelcom i Usbekistan, og det ble angivelig reagert på fakturaenes innhold.

Les også: Telenor-topper «fredes» i ekstern gransking

Varslene skal ha kommet før Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité gjennomførte høringer i saken. Kommunikasjonssjef Glenn Mandelid i Telenor vil ikke kommentere VGs opplysninger, men skriver følgende i en epost:

«Jeg kan ikke kommentere på disse påstandene av hensyn til den pågående etterforskningen av Vimpelcom. Det er Vimpelcom som er under etterforskning, Telenor har status som vitne.»

Det delvis Telenor-eide teleselskapet er under internasjonal etterforskning for mulig korrupsjon i Usbekistan.

Vi gjør oppmerksom på at ABC Nyheter eies av ABC Startsiden, som igjen eies av Telenorkonsernet.

Personvernpolicy