VimpelCom venter milliardregning

VimpelCom setter av 7,6 milliarder kroner til mulige utgifter i forbindelse med etterforskningen av selskapet, og Telenor mener utviklingen er svært alvorlig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vimpelcom setter av 7,6 milliarder kroner til mulige utgifter i forbindelse med korrupsjonsetterforskningen. Telenor er svært bekymret over utviklingen.

Det delvis Telenor-eide selskapet Vimpelcom er under etterforskning for korrupsjon i en rekke land i forbindelse med kjøp av mobillisenser i Usbekistan.

«Telenor merker seg at Vimpelcom Ltd. i en pressemelding har varslet at selskapet vil avsette 900 millioner amerikanske dollar (omtrent 7,6 milliarder norske kroner) i regnskapet for tredje kvartal», skriver Telenor i en pressemelding tirsdag morgen.

– Vi har vært bekymret i lengre tid over etterforskningen. Vår bekymring blir nå enda mer alvorlig, sier konsernsjef Sigve Brekke i Telenor til NTB.

Telenor har arbeidet med å selge seg ut av Vimpelcom siden før korrupsjonsanklagene ble kjent, men dette kan komme til å ta tid, vedgår konsernsjefen.

– Dette gjør jo ikke salget noe enklere. Jeg må innrømme det, sier han.

Bekymret

Vimpelcom sier pengene er satt av for å dekke mulige utgifter i saken om selskapets investeringer i Usbekistan og deres tidligere forretninger med selskapet Takilant.

Les også: Baksaas fikk etikkbonus i januar

– Telenor ser på Vimpelcoms varsel om avsetning som en alvorlig utvikling, og den medfører at bekymringen og uroen som Telenor har hatt for utfallet av den pågående etterforskningen økes betraktelig, melder selskapet.

Vimpelcom skriver i en pressemelding at selskapet har sett på mulighetene for å innfri mulige forpliktelser.

– Selskapet fortsetter samarbeidet med myndighetene. Basert på en løpende vurdering av etterforskningen i tredje kvartal 2015, setter selskapet av 900 millioner dollar i regnskapet for tredje kvartal, heter det i pressemeldingen.

– Usikkert hva løsningen blir

Vimpelcom skriver at de ikke vil kommentere forhandlingene med myndighetene ytterligere.

– Diskusjonene med myndighetene fortsetter, og fram til de er ferdige, kan det ikke sies noe sikkert om hva den endelige kostnaden for Vimpelcom kan bli. Det er heller ikke mulig å si hva slags løsning det kan bli snakk om, eller om og når den kommer.

Det var i begynnelsen av oktober Telenor varslet at de ville selge seg helt ut av Vimpelcom. Kunngjøringen påvirket resultatregnskapet med 5,4 milliarder kroner i tredje kvartal, og fører til et kvartalsresultat etter skatt er på -1,77 milliarder kroner.

Vi gjør oppmerksom på at ABC Nyheter eies av ABC Startsiden, som igjen eies av Telenorkonsernet.

Personvernpolicy