Milliardtap for selskapet til Røkke jr.

Konsernsjef Kristian Røkke under framleggingen av Akastors kvartalstall mandag.
Konsernsjef Kristian Røkke under framleggingen av Akastors kvartalstall mandag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kristian Røkke – sønnen til Kjell Inge Røkke – har ikke fått noen god start som sjef for Akastor. Oljeserviceselskapet hadde et underskudd på drøyt 1,5 milliarder kroner i årets tredje kvartal.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Driftsresultatet er en kraftig nedgang fra fjorårets tredje kvartal, da selskapet gikk noe over en halv milliard kroner i pluss.

«Markedssituasjonen i oljeservicebransjen har forverret seg ytterligere i tredje kvartal, noe som medvirker til blandede resultat i Akastor selskapsportefølje», heter det i kvartalsrapporten. Selskapet som rammes hardest, er MHWirth, som sliter med lav ordretilgang og redusert inntjening. De fleste andre selskapene har levert tilfredsstillende resultater i kvartalet, ifølge Akastor.

– Det har vært et par spennende måneder som Akastors nye konsernsjef og en glede å jobbe med selskapets dyktige ansatte. Men om mange tegn tyder på en langvarig nedgang i offshore- og oljeservicebransjen, jobber vi med dagens realiteter for å sikre både lønnsomhet ved lavere aktivitet og å bygge et sterkere Akastor på lang sikt, sier konsernsjef Kristian Røkke, som tok over sjefsstolen Frank O. Reite i juli i år.

Markedet virket ikke skremt av minusresultatet, og i løpet av den første timen med handel på Oslo Børs steg Akastor-aksjen 0,5 prosent. Hvis vi ser året som helhet har imidlertid selskapet fått halvert sin verdi.

Les også : Kjell Inge Røkke topper fortsatt listen over Norges rikeste

Akastor ASAs resultat:

Nøkkeltall fra Akastors resultatregnskap for tredje kvartal 2015. Tall for samme periode i 2014 i parentes.

* Driftsinntekter: 3.678 millioner kroner (5.095 millioner kroner)

* Driftsresultat: -1.576 millioner kroner (579 millioner kroner)

* Resultat før skatt: -1.775 millioner kroner (240 millioner kroner)