Oppdaget lovbrudd ved 26 av Stordalens hoteller

Arbeidstilsynet oppdaget i fjor og i år lovbrudd ved 26 av Petter Stordalens Choice-hoteller.
Arbeidstilsynet oppdaget i fjor og i år lovbrudd ved 26 av Petter Stordalens Choice-hoteller. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arbeidstilsynet har avdekket ulovlige arbeidsforhold en rekke av Petter Stordalens Choice-hoteller i 2014 og 2015. Ved ni av hotellene var lovbruddene alvorlige, skriver Dagbladet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Avisen har gått gjennom tilsynsrapportene fra 40 av hotellene som Arbeidstilsynet kontrollerte i perioden. Blant de 40 ble det oppdaget brudd på arbeidsmiljøloven av typen overarbeid, manglende overtidsbetaling eller ulovlige kontrakter ved 26 hoteller.

Nordic Choice Hotels har 96 hoteller i Norge og over 170 totalt. Hotellkjeden eies av selskapet Home Invest, som igjen er heleid av kjendismilliardæren Petter Stordalen.

I tilsynsrapportene Dagbladet har fått innsyn i, omtales også ansatte som jobbet 20-timersdager, en nattevakt som jobbet 21 netter på rad og en rekke andre lovbrudd av varierende grad. Tore Skjelstadaune, som leder Fellesforbundets avdeling for restaurantarbeidere, servitører og hotellansatte, forteller at flere av deres medlemmer fra Choice-hotellene har klaget på arbeidsforholdene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Stordalen åpner opp om kona Gunhilds sykdom

Petter Stordalen var ikke tilgjengelig for kommentar, men administrerende direktør Torgeir Silseth i Nordic Choice Hotels gir følgende svar til Dagbladet:

– Vårt mål er at Arbeidstilsynet ikke skal finne avvik, men når de likevel gjør det, er det beklagelig. Da iverksettes tiltak for å lukke avvikene slik at varsel om pålegg kan legges vekk. Etter det vi kjenner til, skal de aller fleste sakene det her refereres til være lukket.

Les også: Stordalen tilbyr å huse 1.000 flyktninger