Abid Q. Raja varsler «alvorlige konsekvenser»

Abid Raja (V) mener det er brudd på alle spilleregler dersom det viser seg at Baksaas og Aaser har løyet for Stortinget.
Abid Raja (V) mener det er brudd på alle spilleregler dersom det viser seg at Baksaas og Aaser har løyet for Stortinget. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Dersom Telenor-toppene løy for Stortinget, bør det få «alvorlige konsekvenser», mener Venstres Abid Q. Raja.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Raja, som sitter i kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget, vil ha svar på hva Telenor-toppene Fredrik Baksaas og Svein Aaser visste da de i januar var på høring i Stortinget. Til komiteen sa de at de ikke hadde kjennskap til mulig korrupsjon i VimpelCom.

– Dersom det stemmer at man holdt tilbake informasjon, og at Baksaas og Aaser bevisst har løyet for Stortinget, så er det brudd på alle spilleregler. Da blir dette en veldig stor sak, og de skal ikke slippe unna med å lyve til Stortinget, sier Raja til VG.

Fredag gikk styreleder Svein Aaser av med umiddelbar virkning etter at næringsminister Monica Mæland (H) varslet at hun ikke lenger hadde tillit til han.

Stortinget ble informert av Mæland om at hun hadde fått ny informasjon fra Telenor om at de visste mer enn hva som kom fram under høringen.

Verken daværende konsernsjef Jon Fredrik Baksaas eller styreleder Svein Aaser besvarte VGs henvendelser lørdag.

I fjor ble det kjent at VimpelCom skal ha overført 700 millioner kroner til et postkasseselskap i Gibraltar, som eies av venninnen til den usbekiske presidentdatteren. Betalingene i 2006 og 2011 skal være et oppgjør for telelisenser i Usbekistan.

Les også: Kolberg: Telenor-saken er meget alvorlig

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy