Kværner inngår milliardkontrakt på Johan Sverdrup-feltet

<p>Kværner skal levere stålunderstellet til prosessplattformen på Johan Sverdrup-feltet. Foto: Statoil ASA.</p>
Kværner skal levere stålunderstellet til prosessplattformen på Johan Sverdrup-feltet. Foto: Statoil ASA.

Kværner skal levere stålunderstellet til prosessplattformen på Johan Sverdrup-feltet. Kontraktens verdi er på rundt 1 milliard kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stålunderstellet, som vil veie 17.700 tonn, skal installeres på Johan Sverdrup-feltet i Nordsjøen sommeren 2018. Selskapet opplyser at ingeniørarbeidene vil bli utført i Oslo, mens prosjektledelsen skal være basert ved Kværners anlegg for avanserte stålunderstell i Verdal i Nord-Trøndelag.

– Kontrakten er vunnet i internasjonal konkurranse og bekrefter Kværners posisjon som en av industriens ledende leverandører av stålunderstell, sier konsernsjef Jan Arve Haugan.

Olje- og energiminister Tord Lien (Frp) mener tildelingen viser at norske leverandører er konkurransedyktige i internasjonal sammenheng.

– At hjørnesteinsbedriften Kværner Verdal er konkurransedyktig og vinner kontrakter som bidrar til arbeid for mange i de neste årene er viktig både for de bedriften og deres ansatte, for regionen og for landet. Sverdrup-utbyggingen er det største industriprosjektet i Norge på flere tiår, og gir store muligheter for oppdrag til mange leverandører, sier Lien til NTB.

Produksjonen er ventet å starte i 2019, med Statoil som operatør.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus