Heftig krangel mellom bankene om rentepolitikk

Illustrasjonsfoto: Erlend Aas (NTB scanpix)
Illustrasjonsfoto: Erlend Aas (NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

BN Bank og Skandiabanken skjeller ut sine større konkurrenter for å gi de store massene elendige rentevilkår til fordel for noen få gullkunder. – Helt useriøs kritikk, svarer DNB.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg synes de store bankene, som DNB, opererer på en sleip måte. De spekulerer i at folk ikke skal ringe og prute, slik at de som ikke gjør det fortsetter å ha for høy rente. Slik tjener de penger, sier kommunikasjonssjef Leif-Kjartan Bjørsvik i Skandiabanken til VG.

Mens de to mindre bankene hevder å tilby «alle den best mulige renten», beskylder de sine større konkurrenter i DNB, Nordea og Danske Bank for bevisst å favorisere i en liten gruppe gullkunder på bekostning av «den store flokken».

– De blir behandlet som kveg. Kvegflokken er blitt de store forretningsbankenes melkekyr – for å finansiere lav rente til «gullkalvene», sier banksjef Gunnar Hovland i BN Bank.

Les også: BN Bank kutter lånerentene

«Helt useriøs kritikk», mener informasjonsdirektør Even Westerveld i DNB.

– DNB er bank for alle, men vi gjør en individuell vurdering ut ifra betjeningsevne, sikkerhet og andre forhold, som gjør at noen får litt bedre rente enn andre. Vi mener det er urettferdig at kunder med trygg økonomi skal subsidiere kunder med større usikkerhet, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kommunikasjonssjef Stian Arnesen i Danske Bank «finner det noe vanskelig å ta dette seriøst», og antyder at utspillet er en del av en opportunistisk pressestrategi for å spare penger på markedsføring.

I Nordea legger man ordinære kundevurderinger til grunn når rentenivået fastsettes, ifølge kommunikasjonsrådgiver Synne Ekrem.