Borten Moes oljeselskap får 1,7 milliarder

Tidligere Senterparti-nestleder Ola Borten Moe under partiets oppsummerende pressekonferanse i Oslo juni i fjor.
Tidligere Senterparti-nestleder Ola Borten Moe under partiets oppsummerende pressekonferanse i Oslo juni i fjor. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Det globale investeringsselskapet Seacrest Capital Group har inngått en avtale om å investere opptil 200 millioner dollar i Ola Borten Moes oljeselskap OKEA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det bekrefter investeringsselskapet i en pressemelding onsdag. Investeringen tilsvarer rundt 1,7 milliarder norske kroner etter dagens kurs.

Tidligere olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp) startet OKEA sammen med Det norske-sjef Erik Haugane i mai. OKEA skal drive med utbygging og produksjon av olje i Norge.

– Vi er glade for å samarbeide med investorer av det kaliberet og med den erfaringen som Seacrest Capital Group har. Vi ser fram til å jobbe med dem for å etablere et stort nytt utviklings- og produksjonsfirma, sier Haugane, som er administrerende direktør i OKEA.

Ved oppstart hadde det Trondheims-baserte selskapet en startkapital på 1 milliard kroner. Investeringen fra Seacrest Capital Group, som tilsvarer 1,7 milliarder kroner etter dagens kurs, er derfor betydelig.

– Det er gode nyheter, sier Ola Borten Moe i en kort kommentar.

Les også: Ola Borten Moe til frontalangrep på Sylvi Listahug

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus