Kutter hele støtten til Human Rights Service

Hege Storhaug fronter organisasjonen Human Rights Service. Hun vil ikke kommentere kutt i støtten overfor Aftenposten. Foto: Morten Holm NTB scanpix)
Hege Storhaug fronter organisasjonen Human Rights Service. Hun vil ikke kommentere kutt i støtten overfor Aftenposten. Foto: Morten Holm NTB scanpix)

Oslo kommune ga en million kroner til omstridte Human Rights Service i fjor. Neste år har byrådet foreslått å droppe hele støtten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var Carl I. Hagen og Fremskrittspartiet som klarte å kjempe inn en million kroner til organisasjonen Human Rights Service i budsjettet for 2014.

Men neste år fjerner byrådet millionen, melder Aftenposten.

Organisasjonen frontes ofte av Hege Storhaug, men hun ønsker ikke å kommentere det hele overfor Aftenposten og henviser til daglig leder Rita Karlsen.

Partiet Rødt er blant dem som har gått inn for å kutte støtten til stiftelsen, og har kritisert dem for å stigmatisere minoriteter.

– At de får en million kroner av Oslos mangfoldmidler synes jeg er rimelig spesielt. I tillegg har HRS vært med på å spre høyreekstremt tankegods. De sprer «Eurabia-teorien» om at muslimer har en hemmelig plan om å ta over og islamisere Europa, sa Rødt leder Bjørnar Moxnes til NRK i slutten av august.

Aftenposten skriver at byrådet i Oslo foreslår totalt 95 millioner kroner i støtte til frivillighet.

Noen organisasjoner har fått mindre, og andre har fått mer. Men endringene er ikke endelige før budsjettet har gått gjennom bystyret.

Røde Kors og Flyktningguiden har 100.000 kroner mindre enn i år og ender på 1,4 millioner kroner i forslaget fra Høyre, Venstre og Krf.

Blant dem som får mer er Jusstudentenes tilbud «Juss-Buss», som får 700.000 kroner, 100.000 mer enn i år, skriver Aftenposten.

Personvernpolicy