– Ikke la deg lure til å betale denne fakturaen

<p>Patentstyret advarer: Denne regningen fra European Trademak Publication er en forfalskning, og må ikke betales. Foto: Skjermbilde, Twitter<br></p>
Patentstyret advarer: Denne regningen fra European Trademak Publication er en forfalskning, og må ikke betales. Foto: Skjermbilde, Twitter

Selv Patentstyret ble forsøkt lurt av fakturasvindel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Patentstyret er de eneste myndighetene som kan sende ut faktura på registrering av varemerker. Da de selv fikk tilsendt en faktura fra «European Trademark Publication», skjønte de at det var svindel på gang. Dette melder E24.

«Mange mottar falske varemerkefakturaer, til og med Patentstyret», heter det i en Twitter-melding som de la ut på mandag.

Patentstyret ble fakturert for 1.260 euro, altså 11.350 norske kroner for varemerket «Velg Ekte».

Ironisk

Velg Ekte er imidlertid en offentlig opplysningsside som jobber mot piratkopiering og varemerkeforfalskning. Myndighetene for registrering av varemerker har altså fått en falsk faktura for et varemerke mot varemerkeforfalskning.

– Vi må trekke på smilebåndet av dette, men vi blir samtidig frustrerte og oppgitte på kundenes vegne, fordi vi har sett så mange svindelforsøk og useriøse «rådgivere» de siste årene, sier Jacob Calmeyer i Patentstyret til E24.

Utspekulert

European Trademark Publication er ikke de eneste som sender ut falske regninger til virksomheter i Norge. Patentstyret har også tidligere gått ut og advart mot denne typen fakturaer.

– Det hele er ganske utspekulert. De sender ut en haug med fakturaer, og håper å treffe på vikarer eller andre som ikke helt har oversikt over hva som måt betales, og når, sier Calmeyer til nettsiden.

Personvernpolicy