Tre personer er tiltalt for ulovlig innsidehandel

Økokrim har tatt ut tiltale mot tre menn for ulovlig innsidehandel i et børsnotert norsk oljeselskap i mars i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To av de tiltalte var ansatte i et oljeserviceselskap, og Økokrim mener de der har fått tilgang til børssensitiv informasjon om resultatet av en prøveboring i Norskehavet. En av dem skal ha gitt denne informasjonen videre til den tredje tiltalte.

Selv om de visste at de satt på informasjon som ikke var offentlig kjent og som kunne føre til at oljeselskapets aksjekurs gikk opp, kjøpte to av de tiltalte aksjer for 26.500 og 800.000 kroner. Da oljefunnet fra leteboringen ble offentliggjort, steg aksjene med 117 prosent.

De to er tiltalt for ulovlig innsidehandel, mens tredjemann er tiltalt for tilskyndelse til innsidehandel.

Ifølge Stavanger Aftenblad er en person allerede dømt I Oslo tingrett i det samme sakskomplekset. Han fikk nylig en tilståelsesdom på 45 dagers betinget fengsel, 40.000 kroner i bot og 30.000 kroner i inndragning.

Personvernpolicy