Prognose:Antyder fall på over 8 prosent i Italias økonomi

En tysk bil passerer grenseovergangen mellom Østerrike og Italia i Brennerpasset. Italias økonomi vil i år bli sterkt preget av pandemien. Foto: Karl-Josef Hildenbrand / AP / NTB scanpix
En tysk bil passerer grenseovergangen mellom Østerrike og Italia i Brennerpasset. Italias økonomi vil i år bli sterkt preget av pandemien. Foto: Karl-Josef Hildenbrand / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Italias økonomi kan gå mot en nedgang på 8,3 prosent i år, ifølge en prognose fra landets statistikkbyrå. Coronapandemien er årsaken til svekkelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Italia, som har eurosonens tredje største økonomi, ligger dermed an til den verste resesjonen siden andre verdenskrig. Store deler av det italienske samfunnslivet var stengt i mer enn to måneder for å forsøke å dempe coronavirusets herjinger.

Det italienske statistikkbyrået Istat regner imidlertid med et oppsving neste år på 4,6 prosent. Men de advarer om at anslagene er usikre.

Andre har malt et enda mørkere bilde av Italias økonomi. Sentralbanken har anslått et fall i bruttonasjonalproduktet på mellom 9,2 og 13,1 prosent, mens EU-kommisjonen regner med et fall på 9,5 prosent.

Den amerikanske investeringsbanken Goldman Sachs er enda mer pessimistisk, og regner med en nedgang på 14 prosent.