Colombia erklærer økonomisk krisetilstand

34 år gamle Mary Luz Hernandez jobber til vanlig som syerske, men coronakrisen har ødelagt inntektsgrunnlaget. Situasjonen for hennes ektemann John Casallas og hans venn Pablo Villalobos, begge drosjesjåfører, er den samme. Nå tilbyr de desinfiseringstjenester til forbipasserende i Bogota.
34 år gamle Mary Luz Hernandez jobber til vanlig som syerske, men coronakrisen har ødelagt inntektsgrunnlaget. Situasjonen for hennes ektemann John Casallas og hans venn Pablo Villalobos, begge drosjesjåfører, er den samme. Nå tilbyr de desinfiseringstjenester til forbipasserende i Bogota. Foto: Fernando Vergara / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Colombia har erklært sin andre økonomiske krisetilstand, som gjør at president Ivan Duque kan ta grep uten å måtte gå via nasjonalforsamlingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Duque kunngjorde også en økonomisk krise i midten av mars, da han iverksatte tiltak som rettet seg mot blant annet sårbare grupper i samfunnet.

Regjeringen vil nå benytte den nye krisetilstanden til å ta grep for å hjelpe små og mellomstore bedrifter som er rammet av coronakrisen, opplyste Duque på colombiansk TV.

På tirsdag utvidet myndighetene den nasjonale karantenen til 25. mai, mens de gradvis vil gjenåpne økonomien.

Landets sentralbank har anslått at økonomien vil krympe med mellom 2 og 7 prosent i år.