Laveste oljepris siden 2003

Oljeproduksjonen i Nordsjøen kan komme under press med de lave oljeprisene. På bildet ser vi Johan Sverdrup-feltet i Nordsjøen som ble åpnet i januar i år.
Oljeproduksjonen i Nordsjøen kan komme under press med de lave oljeprisene. På bildet ser vi Johan Sverdrup-feltet i Nordsjøen som ble åpnet i januar i år. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Nordsjøolje omsetter mandag morgen for 23,5 dollar fatet. Det er det laveste nivået siden 2003. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordsjøolje omsetter mandag morgen for 23,5 dollar fatet. Det er det laveste nivået siden 2003. Siden nyttår har oljeprisen falt med 65 prosent, skriver Dagens Næringsliv.

Amerikansk lettolje falt en liten periode natt til mandag under 20 dollar fatet, men mandag morgen er prisen 20,5 dollar fatet.

– Dette er en historisk oljepriskollaps. Vi vil se økt produksjonsstans, sier tidligere energirådgiver Jason Bordoff i Obama-administrasjonen, og leder av Center on Global Energy Policy ved Columbia University, til Financial Times.

De ekstreme tiltakene som mange land har innført mot coronaviruset, har forårsaket et kraftig fall i etterspørselen etter olje. I tillegg er tilbudssiden styrket siden Opec og Russland ikke er blitt enige om noen ny avtale om produksjonskutt.

Personvernpolicy