Tyskland planlegger storstilt krisepakke til næringslivet

En fotgjenger passerer en informasjonstavle om koronaviruset på togstasjonen på Potsdamer Platz i Berlin fredag. Foto: Kay Nietfeld / AP / NTB scanpix
En fotgjenger passerer en informasjonstavle om koronaviruset på togstasjonen på Potsdamer Platz i Berlin fredag. Foto: Kay Nietfeld / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tyske regjeringen arbeider med en krisepakke på flerfoldige milliarder euro for å dempe ringvirkningene av virusutbruddet på næringslivet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Innholdet i pakken er ikke kjent, men det ventes at tiltakene vil omfatte utsettelse av skatt slik at selskaper unngår midlertidige likviditetsproblemer.

Finansminister Olaf Scholz og økonomiminister Peter Altmaier jobber med innretningen på pakken, har kilder opplyst til DPA.

Det tyske parlamentet har også fredag vedtatt regler som gir arbeidsgivere tilgang til midler som var tiltenkt korttidsprosjekter.

Det er innført en rekke tiltak for å hindre smitte. Mange steder er skolene stengt, men det er foreløpig ikke innført på nasjonalt nivå.