Australias sentralbank senker renten til rekordlavt nivå

Australias sentralbank senker renten til rekordlave 0,5 prosent tirsdag som følge av koronaviruset. Foto: Rick Rycroft / AP / NTB scanpix
Australias sentralbank senker renten til rekordlave 0,5 prosent tirsdag som følge av koronaviruset. Foto: Rick Rycroft / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Australias sentralbank senker renten til et rekordlavt nivå for å motvirke den negative økonomiske effekten av koronaviruset.

Sentralbanken senker renten med 0,25 prosentpoeng til 0,5 prosent tirsdag.

Rentereduksjonen er den første siden oktober og den fjerde siden juni i fjor.

Sentralbanksjef Philip Lowe sier at styret velger å senke renten for å «støtte økonomien som et svar på det globale utbruddet av koronaviruset». Han sier at den globale veksten første halvdel av 2020 kommer til å bli lavere enn ventet som følge av utbruddet og sier at det kommer til å ha stor effekt på innenlandsøkonomien.

Australias utdanningssektor og turistsektor, som er veldig avhengige av Kina, har blitt spesielt hardt rammet.

Forrige uke utløste spredningen av koronaviruset børsfall over hele verden, som i flere land var de største fallene siden finanskrisen for over ti år siden.

Også sentralbanken i Japan og i USA har varslet tiltak for å sikre stabilitet og tilstrekkelig likviditet i finansmarkedene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Siste nytt
17:17VerdenFødte på parkeringsplass: – Det var utrolig!16:38Helse og livsstilNordmenn har lav tillit til at andre følger smittevernseglene16:29NorgeKripos involvert i europeisk gigantaksjon mot kryptert, kriminelt nettverk15:57VerdenJeffrey Epsteins tidligere partner Ghislaine Maxwell pågrepet15:51Helse og livsstil«Henke» Larsson om tapet av broren: – Å snakke om mental helse er ingenting å skamme seg over15:27NorgeMye ustabilt vær og haglbyger i Sør-Norge torsdag15:03NorgeMann sjekket ut av Hagen-saken14:45VerdenSverige runder 70.000 coronasmittede14:41Verden– Dette er en massedød på et nivå som vi ikke har sett på lang, lang tid13:36NorgePR-nestor: – Erkjenner at kommentarene er rasistiske13:36VerdenErkerivalene Fatah og Hamas forenes mot Vestbredden-annektering13:34VerdenMeghan Markles advokater: Tjente én milliard pund i turismeinntekter12:51VerdenVerda held pusten medan Israel klargjer anneksjon: – Spikaren i kista12:31NorgeRapport: Politiet som rykket ut under moskéangrepet, ble ledet feil av Google Maps12:04NorgeKlage forsinker byggestart for 22. juli-minnestedet12:01MotorHareide står fast på E18-krav for å støtte Fornebubanen – full klinsj med Oslo og Viken11:31PengerAndelen uføretrygdede fortsetter å øke11:09VerdenSvenske myndigheter skulle øve på corona-scenarier – glemte de eldre10:52VerdenFryktelige scener i Myanmar: – Ble kvalt av en bølge av leire som traff dem10:40Norge«Et skjødesløst og uansvarlig stykke sensasjonsjournalistikk»
Populært