Australias sentralbank senker renten til rekordlavt nivå

Australias sentralbank senker renten til rekordlave 0,5 prosent tirsdag som følge av koronaviruset. Foto: Rick Rycroft / AP / NTB scanpix
Australias sentralbank senker renten til rekordlave 0,5 prosent tirsdag som følge av koronaviruset. Foto: Rick Rycroft / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Australias sentralbank senker renten til et rekordlavt nivå for å motvirke den negative økonomiske effekten av koronaviruset.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sentralbanken senker renten med 0,25 prosentpoeng til 0,5 prosent tirsdag.

Rentereduksjonen er den første siden oktober og den fjerde siden juni i fjor.

Sentralbanksjef Philip Lowe sier at styret velger å senke renten for å «støtte økonomien som et svar på det globale utbruddet av koronaviruset». Han sier at den globale veksten første halvdel av 2020 kommer til å bli lavere enn ventet som følge av utbruddet og sier at det kommer til å ha stor effekt på innenlandsøkonomien.

Australias utdanningssektor og turistsektor, som er veldig avhengige av Kina, har blitt spesielt hardt rammet.

Forrige uke utløste spredningen av koronaviruset børsfall over hele verden, som i flere land var de største fallene siden finanskrisen for over ti år siden.

Også sentralbanken i Japan og i USA har varslet tiltak for å sikre stabilitet og tilstrekkelig likviditet i finansmarkedene.