Frp: – Trygve Slagsvold Vedum bruker pengene fra konsulent-kutt to ganger!

OMATT OG OMATT: Frp anklager Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum, her i Stortingets muntlige spørretime 5. februar, for å bruke de samme pengene om igjen og om igjen. I bakgrunnen: Sigbjørn Gjelsvik.
OMATT OG OMATT: Frp anklager Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum, her i Stortingets muntlige spørretime 5. februar, for å bruke de samme pengene om igjen og om igjen. I bakgrunnen: Sigbjørn Gjelsvik. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Tror Vedum han kan slippe unna med å bruke de samme pengene to ganger? spør Sivert Bjørnstad (Frp). – Bare tullball svarer Sp-finanspolitiker Sigbjørn Gjelsvik.

– I de elleve første månedene i fjor brukte regjeringen og staten 687 millioner kroner på konsulenttjenester til kommunikasjonsrådgivning og organisasjonsutvikling, sa Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum til NTB onsdag.

– Min oppfordring er: Kutt all den konsulentbruken. Pengene staten sparer, kan i stedet brukes på å få ned billettprisene på ferjene,

Det får Fremskrittspartiets Sivert Bjørnstad, medlem i Finanskomiteen, og samferdselspolitiske talsmann Bård Hoksrud til å rykke ut:

– Med sitt utspill om konsulentkutt i dag bruker Senterpartiet pengene to ganger! hevder de overfor ABC Nyheter.

De viser til at Senterpartiet i sitt alternative statsbudsjett for 2020 også foreslo å spare inn 722 millioner kroner på å kutte ut private kommunikasjons rådgivere og konsulenter.

SIVERT BJØRNSTAD (Frp) Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SIVERT BJØRNSTAD (Frp) Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Allerede da «brukte de opp» innsparingen på konsulentbruk Vedum snakket om onsdag, til å dekke andre formål, hovedsakelig avgiftskutt for 3,7 milliarder kroner.

Skyhøye takster på ferjene, blant annet på grunn av fylkenes merkostnader med å fase inn miljøvennlige ferjer, har utløst et opprør langs kysten, der familier får mange titusener av kroner i utgifter.

Les om Vedums utspill: – Kutt i PR-budsjettene kan finansiere billigere ferjebilletter

– Bruker oppbrukte penger

– Dette viser bare at Vedum kjenner sitt eget budsjett dårlig, eller at han rett og slett tror han kan slippe unna med å bruke konsulentkuttet sitt flere ganger,

kommenterer Sivert Bjørstad.

– Jeg blir ikke overrasket om vi om noen uker hører at han skal finansiere noe helt annet gjennom sine kutt i konsulentbruken. Dette er useriøst, legger han til.

– Vedums utspill speiler egentlig bare situasjonen i fylkene der ferjeprisene øker og der Sp sitter med en hånd på rattet. De økte prisene har Sp en stor del av ansvaret for, og nå vil de altså bruke penger de allerede har brukt for å bøte på situasjonen, sier Bård Hoksrud.

Servert to ganger?

– Det Bjørnstad og Hoksrud forsøker seg på der, er bare tullball, avfeier Senterpartiets finanspolitiske talsmann Sigbjørn Gjelsvik.

Han bekrefter at Sp i sitt alternative statsbudsjett foreslo å spare disse pengene ved å kutte ut innleide kommunkasjonsrådgivere.

– Men vi har jo også satsing på ferjer i vårt alternative budsjett. Men der koblet vi ikke innsparingen på konsulenter til styrkingen av fylkenes økonomi med 1,9 milliarder og 200 millioner kroner til kystfylkene i vest. Når fylkene får bedre økonomi, får de også bedre mulighet til å unngå de kraftige økningene i billettpriser., framholder Gjelsvik overfor ABC Nyheter.

– Er konklusjonen at utspill om å spare penger på konsulentbruk og bruke pengene til ferjer og båter, da har blitt servert minst et par ganger?

– Vi har ikke koblet det så direkte tidligere som i dag, svarer Sigbjørn Gjelsvik.

Han hadde håpet at Frp heller hadde blitt med på Senterpartiets forslag om avgiftskutt - fra tidenes høyeste nivå etter seks år med Frp i regjering.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært