Barnier: – Frihandelsavtale like vanskelig som brexit

Michel Barnier sier det kan bli like vanskelig å komme fram til en handelsavtale med britene, som det var å bli enige om en utmeldingsavtale. Arkivfoto: Francisco Seco / AP / NTB scanpix
Michel Barnier sier det kan bli like vanskelig å komme fram til en handelsavtale med britene, som det var å bli enige om en utmeldingsavtale. Arkivfoto: Francisco Seco / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

EUs brexitforhandler Michel Barnier sier forhandlingene om en frihandelsavtale med et utmeldt Storbritannia kan bli like tøffe som brexitforhandlingene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Allerede til sommeren vil det bli klart om overgangsperioden som er satt av til å bli enige om det fremtidige forholde mellom EU og Storbritannia, er lang nok, sier Barnier.

Enkelte frykter at Storbritannia vil forandre seg og bli et område med få reguleringer, i konkurranse med et EU med strenge krav innen sosiale rettigheter, miljøstandarder og på andre områder.

– Storbritannia må ikke tro at ingen toll og ingen kvoter er nok. EUs krav vil være ingen kvoter, ingen toll og ingen dumping, understreket Barnier på et møte i Lisboa tirsdag.

Tysklands statsminister Angela Merkel er blant dem som har advart mot et mulig fremtidig «Singapore ved Themsen», med store sprik mellom regelverket i EU og på den andre siden av Kanalen.