Prognose: Økende arbeidsledighet og lav boligprisvekst framover

Den halvårlige rapporten med prognoser for norsk økonomi og norske boligpriser legges fram av Samfunnsøkonomisk analyse på en konferanse i regi av Norges Eiendomsmeglerforbund og Selvaag Bolig torsdag. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Den halvårlige rapporten med prognoser for norsk økonomi og norske boligpriser legges fram av Samfunnsøkonomisk analyse på en konferanse i regi av Norges Eiendomsmeglerforbund og Selvaag Bolig torsdag. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norske boligpriser går inn i en periode med svak vekst de neste tre årene, og arbeidsledigheten vil øke, ifølge en rapport fra Samfunnsøkonomisk analyse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Norsk økonomi er snart på vei inn i en konjunkturnedgang med tiltakende arbeidsledighet, sier sjeføkonom Andreas Benedictow i Samfunnsøkonomisk analyse til Dagens Næringsliv.

Han sier at mye tyder på Norge er inne i en lengre periode med lav boligprisvekst.

Den halvårlige rapporten med prognoser for norsk økonomi og norske boligpriser legges fram av Samfunnsøkonomisk analyse på en konferanse i regi av Norges Eiendomsmeglerforbund og Selvaag Bolig torsdag.

Kort oppsummert blir utviklingen i norske boligpriser laber fremover, ifølge rapporten, med en nominell boligprisstigning i Norge på 7,1 prosent fra inngangen av 2019 til 2022. For Oslo blir venter Benedictow at boligprisene samlet stiger med 10,1 prosent nominelt. Den øvrige prisstigningen ventes å være på 8,1 prosent, noe som innebærer en realprisnedgang på én prosent for landet.

– Når vi går inn i 2021, venter vi at også norsk økonomi er på vei inn i en konjunkturnedgang med tiltakende arbeidsledighet, som når fire prosent i 2022, sier Benedictow.

Ledigheten i Norge lå på 2,2 prosent i september.