Sentralbanken i New York sprøyter inn milliarder for å holde renta i sjakk

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den regionale sentralbanken i New York pumper inn flere titall milliarder dollar i finansmarkedet for å unngå at den kortsiktige renta stiger for høyt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sentralbanken i New York, én av tolv i USAs sentralbanksystem, sier i en uttalelse at pengene skal bidra til å holde sentralbankens korttidsrente innenfor intervallet 2 til 2,25 prosent.

Det er første gang på over ti år at sentralbanken går inn og stimulerer markedet på denne måten, melder nyhetsbyrået AFP.

Markedet opplevde mandag uvanlige svingninger. Lånerenter på obligasjoner som sentralbanken har som mål skal ligge på 2,5 prosent, var så høye som 9,25 prosent på et tidspunkt, skriver E24 , som siterer Wall Street Journal.

Sentralbanken i New York grep inn i markedet med transaksjoner kalt tilbakekjøpsavtaler. Den første innsprøytningen tirsdag utgjorde 53 milliarder dollar.

Onsdag holder den amerikanske sentralbanken rentemøte, og det er ventet at styringsrenta vil bli satt ned. Også i august ble renta senket, og dette var det første rentekuttet i USA siden finanskrisen i 2008.