Tobakksgigant kutter 2.300 jobber globalt

Selskapet British American Tobacco skal kutte 2.300 arbeidsplasser på verdensbasis, fordi de vil satse på nyere produkter som e-sigaretter.
Selskapet British American Tobacco skal kutte 2.300 arbeidsplasser på verdensbasis, fordi de vil satse på nyere produkter som e-sigaretter. Foto: Erik Nylander/tt / NTB scanpix

Selskapet British American Tobacco skal kutte 2.300 arbeidsplasser på verdensbasis. Grunnen er at selskapets nye toppsjef vil satse på e-sigaretter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en uttalelse sier selskapets nye toppsjef Jack Bowles at han ønsker å slanke deler av virksomheten, som blant annet omfatter produksjon av vanlige sigaretter.

Nedbemanningen skal ifølge selskapet være gjennomført innen januar 2020. Blant de ansatte som må gå, er det også flere ledere og mellomledere.

I møte med fallende etterspørsel av tradisjonelle tobakksprodukter leter tobakksselskaper etter nye inntektskilder fra blant annet e-sigaretter.

Nyheten om nedbemanningen kommer dagen etter at myndighetene i USA sa de vil forby salget av smakstilsatte e-sigaretter for å hindre at mange unge brukere blir ofre for alvorlig lungesykdom. E-sigaretter har vært tilgjengelig i USA siden 2006, og har vært ansett som et tryggere alternativ til den tradisjonelle røyken.

British American Tobacco anslår at mer enn hver femte person i en ledende rolle vil bli berørt av kuttene, men har ikke spesifisert i hvilke regioner kuttene vil skje.

På verdensbasis har British American Tobacco over 50.000 ansatte.

Personvernpolicy